PIC Programlama Kursu
Uygulamalı Elektronik ve PIC Programlama Eğitimi
PIC nedir?
PIC (Peripheral Interface Controller), Microchip firmasının ürettiği mikrodenetleyicilere verilen addır. Bu ve türevi mikrodenetleyiciler hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Hemen hemen tüm elektronik cihazlarda bulunurlar. Elektronik eğitimini PIC programlama ile beraber göstermekteyiz. Bunun nedeni; bu mikrodenetleyicilerin, analog elektronik ile bir çok devre kurarak yapabileceğiniz uygulamaları, yazılım ile kolaylıkla yapabilmenizi sağlamasıdır. Bu sayede karmaşık gibi gözüken bir çok elektronik uygulamanın pratikte ne kadar basit ve uygulanabilir olduğu gösterilebilmektedir.
Uygulamalı Elektronik ve PIC Programlama eğitimleri her düzeyden katılımcıya hitap etmektedir. Eğitimler öğrenciler tarafından birebir uygulamalı olarak verilmektedir. Yani öğrenciler uygulamaları birebir olarak kendi kitleri üzerinde gerçekleştirmektedir.
Eğitime katılacak öğrencilerin konuları anlayabilmesi için bilgisayar kullanmayı bilmesi gerekmektedir. Eğitimde PIC ve Elektronikte kullanılan en popüler devreler uygulanmaktadır. Eğitim teorik değildir. Tamamen pratiğe dayalıdır. Yada simulatör üzerinden gösterilmemektedir.
Öğrenciler yapılan devreleri programlayıp uygulayabildikleri için uygulama sırasında pratikte bu işin o kadar da zor olmadığını görmektedir. Devre üzerinde kullanılan devre elemanları kullanılış amacına göre kullanıldığı sırada anlatılır. Yani eğitimlerimizde önce pratik ardından teorik bilgi verilmektedir. Bu teknik sayesinde öğrenciler sıkılmadan uygulamaları öğrenebilmektedir.
Eğitim 3 gün toplam 18 saat sürmektedir. İlk gün öğrencilere uygulama ortamı tanıtılır ve dijital elektroniğe giriş yapılır. İlk günün sonunda herkes PIC programlama ortamına hakim olur. Aynı zamanda ilk gün içerisinde bazı temel uygulamalar da gerçekleştirilir. İkinci ve üçüncü gün birebir uygulama ile geçmektedir.
Uygulamalı Elektronik ve PIC Programlama Kursu Konuları
- -Bilgisayarlar ve PIC Mikrodenetleyiciler
- -Dijital Elektroniğe Giriş ve Lojik Sinyaller
- -Proton PIC Basic'e Giriş
- -PIC Programlayıcı (TekoPic2) Konfigurasyonu
- -Veri Tipleri ve Değişkenler
- -PIC ile Basit Çıkış (Output)
- -Flaşör Uygulaması
- -Döngüler
- -Sıralı Yanan Ledler
- -PIC ile Giriş Uygulaması (Input)
- -PIR (Hareket Sensörü) ile Giriş
- -Karar Mekanizmaları
- -Röle Devresi ve Röle Kontrolü Uygulaması
- -Adım Motor Uygulaması ve ULN2003 Devresi
- -LCD Panel Uygulaması
- -Tuş Takımı Uygulaması
- -Servo Motor Uygulaması
- -DC Motor Uygulaması
- -7 Segment Sayıcı Uygulaması
- -RS232 ile Seri Porta Giriş
- -MAX232 ve PIC Seri Port Devresi
- -Analog Sinyaller
- -Analog Dijital Dönüşüm Uygulaması
- -LM35 ile ısı sensörü uygulaması
- -Analog Pot ve ADC ile Servo Kontrolü
KAYIT FORMU >
Eğitim ve Programlama Kiti
Eğitimler, konulara uygun şekilde tasarlanmış Elektronik Hobi eğitim kiti ve PIC programlayıcı olarak USB destekli TekoPic2 üzerinde verilmektedir.
Uygulamalar öğrenciler tarafından kit üzerinde gerçekleştirilmektedir.
Öğrenciler 3 gün boyunca uygulama yaptıkları için programlama ve konulara kısa sürede hakim olabilirler. Uygulamalar size, bire bir kendinizin yapacağı ve aynı zamanda eğlenceli vakit geçirebileceğiniz harika bir ortam sunar.
Yeni salonumuzdan bir uygulamalı eğitim görüntüsü.
KAYIT FORMU >